Натуралният зеолит помага при грип и приложен навреме, значителнo облекчава простудни състояния.
Зеолитът има широк спектър антивирусни свойства. Той привлича и обвързва вирусните частици, като по този начин пречи на вирусната репликация. Премахва ги от тялото и подтиска разпространението на вируса чрез имунна модулация на Т-клетките.

По време на прием на природен зеолит настъпва състояние на „спокойна активация” на имунната система. Това състояние се запазва за около 3 месеца след стандартния профилактичен курс на прием. Състоянието на „спокойна активация” е много важно при профилактиката на простудни заболявания, особено при често и продължително боледуващи деца, и възрастни с отслабена имунна система.

Зеолитът действа в широк антивирусен спектър. След няколко седмици приемане на зеолитена хранителна добавка се отбелязват значителни антивирусни ефекти в защатата от инфекциозни болести и даже способност за противостояние на угрозата от грипни епидемии.

Важно е да се отбележи обаче, че зеолитените хранителни добавки не са предназначени за лечение. Наивно е да се предполага, че билките или минералите могат да „убиват” възбудителите на инфекции по-ефективно от антибиотиците или да притежават по-ефективен болкоуспокояващ ефект от обезболяващите препарати. Но тези хранителни добавки имат много по-важна роля от лекуването на болести – те увеличават запасите, ресурса на нашето здраве, и осъществяват така нужната ни профилактика на заболяванията. Това е в пъти по-важно и по-изгодно в дългосрочен план.

Клиноптилолитът, съдържащ се в зеолитените продукти Rhodosorb има способността да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно. И няма нужда да правим скъпоструващи изследвания, нито да се опасяваме от предозиране с микроелементи, тъй като тази хранителна добавка, заедно с нашият организъм сами ще подберат необходимите му елементи и дозировка.