zeolit_blog_1

Наша фирма изнася в Япония зеолитени продукти, които прочистват организма от радиация и токсини, съобщава в. „Преса“. Хранителните добавки, изготвени от минерала зеолит, са част от гамата на марката Rhodosorb и се превърнаха в сензация на изложението „Златев лъв“ в зала „Универсиада“.

Зеолитът се добива в Източните Родопи, където се намират най-големите находища в Европа. Използването на камъка за прочистване на организма от натрупаните вредни вещества стана популярно у нас през последните години.

„Ние обаче сме първата фирма, която го преработва и продава под формата на капсули, прахове и пудра“, казват от компанията. Зеолитени продукти се изнасят в 27 държави, включително в Япония и Канада. Големият бум в Япония е след аварията в ядрената централа „Фукушима“, защото минералът изчиства радиацията от организма и не я отдава. Не­случайно цялата атомна централа в Чернобил е покрита с български зеолит при аварията преди 30 години.

До 1989 г. минералът е бил стратегическа суровина. Доказаните запаси в находището „Бели пласт“, което е на 45 км от Кърджали, са 46 млн. тона, сочат официалните данни на икономическото министерство. Камъкът чудо, наречен минералът на ХХ век, има уникалното свойство да пречиства водата, въздуха и различни други продукти от замърсявания. Същото действие зеолитът има и върху човешкия организъм, като го освобождава от всички натрупани токсини, свободни радикали и радиоактивни елементи. Това е причината зеолитени продукти да се използват при профилактика и лечение на диабет, различни онкологични заболявания, анемии, алергични състояния и други разнообразни нарушения на функцията на имунната система.

Зеолитът има широкоспектърно действие. Поемайки вредните вещества, той прочиства организма и му позволява да функционира цялостно и правилно. Не се отлага по никакъв начин в тялото. Мощен имуномодулатор, зеолитът инициира в организма процеси на отстрааняване на непотребни клетки и тъкани, включително и канцерогенните. Затова е невероятно добро превантивно средство срещу онкозаболявания. Също така поема алфа и микотоксините, обира тежки метали и радиоактивни минерали.