water-drink-fresh-lemons

Най-лесният начин да започнем сезонно прочистване със зеолит е да го направим част от сутрешния ни ритуал.

На гладен стомах да изпиваме чаша топла вода с лимон, в която да разтваряме по чаена лъжичка от микронизирания прах. Фрешът от пресни плодове също е подходящ за целта. Приемът трябва да продължи 40 дни за оптимален ефект.

Зеолитите са природни минерали с уникална кристална структура, които се откриват в скалните маси. Нашата страна е привилегирована да притежава най-качествените и най-богатите на зеолитов книлоптилолит залежи в света. Те се намират в Източните Родопи.

Доказано е, че за 40 дни зеолитът напълно изчиства организма от натрупаните токсини. Това гарантира засилване на имунната система, повече тонус и енергия. Изключително подходящо средство, което да ни подготви за справяне със смяната на сезоните и съпътстващите грипни вируси.

Различни изследвания върху ползите от детоксикацията със зеолит доказват, че минералът:

  • балансира pH в тялото и възстановява минералния баланс
  • коригира биохимичните показатели
  • действа като антиоксидант
  • подпомага фукцията на черния дроб
  • въздействa благоприятно върху храносмилателната система
  • засилва значително имунитета

Най-важната функция на минерала обаче е, че изчиства напълно токсините, свободните радикали и тежките метали от организма. Всичко това прави зеолита много подходящ за цялостно прочистване на организма.

Силният детоксикиращ ефект на минерала се дължи на отрицателния му заряд. Тъй като повечето токсини и всички тежки метали са положително заредени, те са лесно привлечени от отрицателния минерален заряд. Той образува неутрално съединение, което лесно се отделя с урината. Именно така се възстановява минералният обмен в организма, което от своя страна действа пряко на имунната система като я засилва и укрепва. Това я прави много по-устойчива на вредни външни влияния като различни бактерии, вируси и токсини.

Зеолитовият клиноптилолит има широкоспектърно действие.

Поемайки вредните вещества, той прочиства организма и му позволява да функционира оптимално. Не се отлага по никакъв начин в тялото. Мощен имуномодулатор, клиноптилолитът инициира в организма процеси на отстраняване на непотребните клетки и тъкани. В това число и канцерогенните. Затова е невероятно добро превантивно средство срещу онкозаболявания.

Също така поема алфа и микотоксините, обира тежките метали и радиоактивните елементи. След аварията в Чернобил, в района са разпръснати тонове от минерала, които да абсорбират радиацията. В тялото, където количествата са значително по-малки, той може напълно да ги пречисти.

Как да започнем прочистване със зеолит?

Като средство на алтернативната медицина, клиноптилолитът има мощно действие когато се приема вътрешно под формата на микронизиран прах.

Най-лесният начин да започнем сезонно прочистване със зеолит е да го направим част от сутрешния ни ритуал. На гладен стомах да изпиваме чаша топла вода с лимон, в която да разтваряме микронизирания прах. Фрешът от пресни плодове също е подходящ за целта. Приемът трябва да продължи 40 дни за оптимален ефект.

В допълнение, и за масимален резултат, ситно натрошени камъчета от минерала се използват за структуриране на водата. Приемът на вода по време на програмата трябва да е около 2 литра за денонощие.

Какъв зеолит да използваме?

Важно е да се отбележи, че за да постигнем качествена детоксикация на организма, трябва да се доверяваме само на висококачествен микронизиран зеолит. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека и да е 100% натурален.

Много производители претендират, че предлагат зеолит за пиене, но повечето от тези продукти са на базата на промишлен зеолит, който не е преминал никаква обработка и контрол.

Единствените проверени и одобрени от държавните органи зеолитени продукти са с марката Rhodosorb.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *