Природен минерал срещу радиация? Каква е ролята на българския НБС минерал родопско чудо в предпазването на организма от радиация? Как  успява минералът да неутрализира радиационното облъчване?

 

Не е тайна, че след катастрофата в Чернобил тонове от природния минерал зеолит са били разпръснати за пречистване на замърсената територия около атомната централа. Тонове зеолит са изсползвани и при неотдавнашната авария в АЕЦ Фукушима.

 

Но как успява НБС зеолитът да се справи със замърсителите на човешкия организъм, включително с радиоактивните елементи като уран и радон?

 

Зеолитите са силикатни минерали с микропореста структура, с високо съдържание на силиций. При попадането им в друга среда, най-вече течности, между техните йони и тези на средата-приемник започва активен йонообмен.

 

Това означава, че зеолитът може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на човешкия организъм.

 

Поставен във водна среда, клиноптилолитът НБС, един от видовете зеолит, елиминира от нея всички токсини, свободни радикали и тежки метали, включително и радиоактивното замърсяване.

 

Зеолит срещу радиация

Зеолитът е признат на световно ниво като най-доброто средство за извеждане от тялото на радиоактивен цезий 134, цезий 137 и стронций. С тях минералът образува клетъчно-циклични връзки, след което ги извежда от организма по естествен начин.

 

След чернобилската авария новосибирски учени начело с академик Василий Иванович инициирали раздаването на зеолит на пострадалите. Проучванията им установили, че при хората, които са приели разтворения минерал, се проявяват в много по-ниска степен свързаните с радиацията негативни ефекти – симптоми на лъчева болест, развитие на кариеси, промени в левкоцитните нива.

 

След аварията в Чернобил зеолитът е бил използван и за пречистване на водата от всички днепърски водоизточници.

 

Зеолит срещу рак

Сред опасните вещества, които зеолитът елиминира, спадат също микотоксините и афлатоксинът, като силно отровен подвид на микотоксините, който се свързва с карцинома на стомаха, бъбреците и черния дроб.

 

Афлатоксините бързо се умножават заради негативното въздействие на радиоактивното лъчение, тъй като то унищожава благотворните бактерии, които при нормални обстоятелства контролират развитието на тези опасни токсини.

 

Рисков фактор за появата на карциноми е животът в близост до електроцентрали, защото радиоактивните газове, които се отделят в атмосферата от ядрените електроцентрали, замърсяват водата и почвата, а това впоследствие предизвиква верижни последици в хранителната верига и здравето. Всичко това увеличава риска от рак.

 

На кожата, която е била подложена на тежки радиационни лъчения, добре повлиява освен вътрешен и външен прием на природния лек зеолит. При втория начин на приложение на минерала в прахообразната му форма е необходими да бъде нанасян върху поразената кожа най-малко два пъти за ден.

Научно доказано е, че използването на зеолитови добавки предотвратява извличането на радионуклидите от замърсените фуражи в организма на животните. При хранене със зеолитосъдържащи фуражи, заразени с радионуклиди, се наблюдава активно изхвърляне на радионуклидите от организма на животните.

 

Ето защо след аварията в Чернобил в района са разпръснати тонове зеолит, който да абсорбира радиацията. В тялото, където количествата са значително по-малки, зеолитът напълно я изчиства.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *