detox-drink

Природният минерал има мощно универсално действие върху имунната система – той може да възстанови и регулира нейните естествени защитни функции.

 

Това осъществява превенция на множество заболявания и състояния – от грип и вирусни инфекции през автоимунни нарушения до онкологични патологии.

 

Механизмите на действие на минерала зеолит върху имунната система на ниво патофизиология, патоморфология и биохимия са научно изследвани и обяснени.* 

Възстановява минералния обмен

Главният действащ механизъм на натуралния минерал, оказващ силно влияние на имунната система, е пълноценното възстановяване на минералния обмен.

 

Основният резултат от прилагането на минерала е имуномодулиращото действие. Т.е. при имунодефицит,  използването му повишава активността на имунната система. А при нейна хиперактивност (алергични и автоимунни нарушения, в това число ревматоиден полиартрит, алергии, дерматити, бронхиална астма и др.) намалява патологичната й активност.

 

По време на приемане на зеолит настъпва състояние на „спокойна активация”** на имунната система, което се запазва до 3 месеца след стандартен профилактичен курс. Това състояние на „спокойна активация” е важно и за профилактиката и за коригиране състоянието при простудни заболявания, особенно от групата на често и продължително боледуващите пациенти.

Какво е природният минерал НБС?

Биологичните свойства на природният минерал са открити при интересни обстоятелства.

 

Северните народи в Русия са аблюдавали как елени и други тревоядни, през есента и пролетта (след стопяване на снега) са извършвали нашествия на минерални находища. На групи, и по единично животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма на животните и те инстиктивно са поправяли здравето си в този „природен санаториум”.

В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията (ядене на камъни) е съставна част на жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма. Следващите изследвания на това явление показали, че един от тези природни минерали – зеолит – е с уникална структура, образувана в течение на хиляди години.

 

При никакви условия на околната среда кристалната му структура не се разрушава, притежавайки висока сорбционна (поглъщаща) способност. А уникалната му кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица. Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност. 

 

В България, в Източните Родопи са открити най-качествените природни минерали в света, като запасите са впечатляващи. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН***, като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма.

Кога да приемаме зеолит?

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък. Но как да разберем кога е нужно да се погрижим за имунния си баланс?

 

  • при кариеси
  • при проблеми с костите
  • при анемия
  • при проблеми с щитовидната жлеза
  • при диабет и метаболитни нарушения
  • при нарушена работа на черния дроб и бъбреците
  • при кожни проблеми

 

Природният зеолит има уникалната способност да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно. И няма нужда да правим скъпоструващи изследвания, нито да се опасяваме от предозиране с микроелементи, тъй като тази напълно натурална добавка, заедно с нашия организъм, сами ще подберат необходимите му елементи и дозировка.

Какъв минерал да използваме?

Важно е да се отбележи, че за да се възползваме от всички здравни ползи на минерала, трябва да се доверяваме само на висококачествен зеолит. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека, да е 100% натурален и да е преминал специален процес на пречистване, микронизация и активация.

 

Най-добри резултати се наблюдават при прием на на прах или капсули всеки ден за 40 дни, или сироп за 30 дни.

 

100% натурални зеолитени добавки можете да намерите тук. 

 

Единствените проверени и одобрени от държавните органи НБС продукти са с марката Rhodosorb®.

 

Бележки:

* Благитко Е.М., Профилактические и лечебные свойства природных цеолитов, Новосибирск, 2000; Агаджанян Н.А., Природные минералы, на службе человека, Новосибирск, 2000 и др.

 

** Гаркави Л.Х., 1977 г.

 

*** проф.П.Благоева и др.