НБС – Антиоксидант и Детоксикатор
 • zeolite
  Мощен антиоксидант. Ефективен при анемия и алергии. Повишава хемоглобина.
 • zeolite
  Силен детоксикатор. Неутрализира свободните радикали в организма.
 • zeolite
  Високоефективен при профилактика и лечение на диабет. Транспортира кръвната захар в клетките без нуждата от инсулин.

Високоефективен Имуномодулатор
  • Помага в превенцията на онкологични, сърдечно-съдови, вирусни и ставни заболявания.
  • Нормализира минералния обмен в организма.
  • Подпомага фукцията на черния дроб и понижава общия холестерол.
 • zeolite
  • Нормализира биохимичните показатели на кръвта.
  • Коригира симптомите на стреса. Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус.
  • Ефикасен в борбата с наднорменото тегло. Повлиява целулита.

Какво е Природен минерал (НБС)?

Неорганичната биоактивна субстанция (НБС) е 100% чист и натурален силикатен минерал с микропореста структура, съставен предимно от алуминий и силиций. При попадането му в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и тези на средата, в която се намират, започва активен йонообмен. Това означава, че минералът може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на човешкия организъм. Поставен във водна среда, НБС елиминира от нея всички вредни за човека вещества, включително и радиоактивното замърсяване.


Лечебни Свойства на НБС

Възможностите на природния минерал в много отношения са били известни на човечеството още отпреди повече от 150 години. Структурата на НБС наподобява пчелна пита, което му осигурява огромна електрично-реактивна повърхност на грам от минерала. Натоварената с отрицателно електричество повърхност привлича и задържа катиони от средата, в която се намира, и от своя страна отделя други. Можем да си представим минерала като фино сито, което задържа в себе си едни и пропуска други вещества.

Именно тази структура придава на минерала уникални свойства: много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий.

 • високи абсорбционни свойства към амония и някои органични съединения
 • абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137 и стронций 90
 • абсорбция спрямо тежките метали олово, цинк, хром и др.
 • способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита
 • способност да изсушава газовете

Посочените специфични свойства отреждат на НБС изключително широко и разнообразно приложение. Без него са немислими редица иновации в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната и военната промишленост.

Приемането на минерала се препоръчва като помощно и укрепващо средство при лечение на разнообразни заболявания, включително туморни. Особено полезен е приемът на НБС при химиотерапия и радиотерапия, защото извършва силна детоксикация, облекчава и отстранява страничните ефекти от терапията. Интензивният прием в тези случаи позволява значително по-бързо възстановяване.

Приемането на смлян микронизиран и активиран природен минерал (НБС), заедно с достатъчно течности, носи множество ползи за здравето.

Минералът нормализира кръвното налягане, облекчава безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи НБС, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на минерала на прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от стреса и умората.


Често Задавани Въпроси


Защо при нарушения в имунната система се препоръчва приемането на природен минерал (НБС) Родосорб®?

Продуктите Родосорб® имат мощно универсално действие върху имунната система като ентеро-доноросрбенти. Механизмите на действие на тези природни минерали върху имунната система на ниво патофизиология, патоморфология и биохимия са добре изследвани и обяснени (Благитко Е.М., Профилактические и лечебные свойства природных цеолитов, Новосибирск, 2000; Агаджанян Н.А., Природные минералы, на службе человека, Новосибирск, 2000 и др.). Главният действащ механизъм на продуктите Родосорб, оказващ силно влияние на имунната система, е пълноценното възстановяване на минералния обмен. Основният резултат от прилагането на тези хранителни добавки е имуномодулиращото действие. Т.е. при имунодефицит (по статистически данни в 82% от населението на земята) използването на добавки Родосорб повишава активността на имунната система, а при нейна хиперактивност (алергични и автоимунни нарушения, в това число ревматоиден полиартрит, алергии, дерматити, бронхиална астма и др.) намалява патологичната й активност. По време на приемане на минерал НБС настъпва състояние на „спокойна активация”(Гаркави Л.Х., 1977 г.) на имунната система, което се запазва до 3 месеца след стандартния профилактичен курс. Това състояние на „спокойна активация” е важно и за профилактиката и за коригиране състоянието при простудни заболявания, особенно от групата на често и продължително боледуващите деца.


Защо е важно при всяко заболяване да възстановяваме минералния обмен на организма? На опаковката пише, че не е лекарство и трябва ли в този случай да се пие от болни?

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък. Но как да разберем имаме ли или не нарушения в минералния обмен? Първият признак за изразено нарушение в минералния обмен са кариесите на зъбите. Това е показателят, който трябва да ни накара да се замислим за възстановяването на минералния си баланс. Т.е. патологията на зъбно-челюстната система е просто проявление на нарушения минерален обмен. И ако на този етап не се помогне на организма, ще започнат да страдат други органи – сърце, черен дроб, бъбреци. И след всички появяващи се болести ще е по-трудно да си помогнем, докато не се сетим, че трябва да нормализираме минералния си обмен. Сигурен начин да постигнем това е с помоща на средства, съдържащи природни минерали.
Преминавайки към втората част на въпроса, трябва да признаем, че действително хранителните добавки Родосорб® не са предназначени за лечение. Наивно е да се предполага, че билките или минералите могат да „убиват” възбудителите на инфекции по-ефективно от антибиотиците или да притежават по-ефективен болкоуспокояващ ефект от обезболяващите препарати. Но тези хранителни добавки имат много по-важна роля от лекуването на болести – те увеличават запасите, ресурса на нашето здраве. Това е много по-важно. Нека да разгледаме такъв пример: почти всеки човек си има „свой” зъболекар, избран по определени критерии – качествено и безболезнено да пломбира, да не е много скъпо и т.н.. И се връщаме от него пломбирани и доволни, че отново можем да се храним безпроблемно. Но дали ни е възстановено здравето? Разбира се, че не, тъй като както си е бил нарушен минералния обмен, така си е и останал нарушен. И след 5 -6 месеца отново ще потърсим стоматолога, само, че не с един, а с повече кариеси. И това ще стане само поради простичката причина, че не сме се заели сериозно с нашето здраве, с нашия минерален обмен. Ето това е разликата между лекуването на отделните болести и възстановяване на здравното ниво с помоща на минералните добавки. Природен минерал (НБС), съдържащ се в продуктите Родосорб® винаги има способността да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно. И няма нужда да правим скъпоструващи изследвания, нито да се опасяваме от предозиране с микроелементи, тъй като тази хранителна добавка, заедно с нашия организъм, сами ще подберат необходимите му елементи и дозировка.


Защо продуктите Родосорб® съдържат именно природен минерал (НБС) и какви са запасите в България?

Биологичните свойства на природните минерали са били открити при интересни обстоятелства. Северните народи в Русия са наблюдавали как елени и други тревоядни, през есента и пролетта (след стопяване на снега) са извършвали нашествия на минерални находища (на местно наречие „кудюри”). На групи, и по единично животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма на животните и те инстиктивно са поправяли здравето си в този „природен санаториум”. В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията (ядене на камъни) е съставна част на жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма. Следващите изследвания на това явление показали, че НБС са природни минерали с уникална структура, образувана в течение на хиляди години. При никакви условия на околната среда кристалната им структура не се разрушава, притежавайки висока сорбционна (поглъщаща) способност. А уникалната им кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица. Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност. В България, в Източните Родопи са открити най-качествените природни минерали в света, като запасите са впечатляващи. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН (проф.П.Благоева и др.), като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма. Именно от Източните Родопи е и суровината, която се използва за производството на всички продукти Родосорб®. Самата технология на производство е уникална: тристепенната активация е изключителна иновация в биотехнологиите. Самият продукт не е токсичен, не се всмуква от стомашно-чревния тракт, както при еднократно, така и при повторно използване. Няма дразнещо или алергично действие. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това е 100 % природен продукт. Технологичната документация за производство на продуктите Родосорб® отговаря на изискванията на Европейския съюз (Регламенти ЕО №1881/2006 и № 629/2008), а самите продукти са преминали токсикологични и микробиологични изследвания, и са регистрирани в Дирекцията по безопасност на храните (№ 1490/18.5.2011 г.). Търговската марка Rhodosorb® e защитена в 27 страни.

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator at webmaster@rhodosorb.com to inform them of the time this error occurred, and the actions you performed just before this error.

More information about this error may be available in the server error log.