НБС – Антиоксидант и Детоксикатор
 • zeolite
  Мощен антиоксидант. Ефективен при анемия и алергии. Повишава хемоглобина.
 • zeolite
  Силен детоксикатор. Неутрализира свободните радикали в организма.
 • zeolite
  Високоефективен при профилактика и лечение на диабет. Транспортира кръвната захар в клетките без нуждата от инсулин.

Високоефективен Имуномодулатор
  • Помага в превенцията на онкологични, сърдечно-съдови, вирусни и ставни заболявания.
  • Нормализира минералния обмен в организма.
  • Подпомага фукцията на черния дроб и понижава общия холестерол.
 • zeolite
  • Нормализира биохимичните показатели на кръвта.
  • Коригира симптомите на стреса. Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус.
  • Ефикасен в борбата с наднорменото тегло. Повлиява целулита.

Какво е Природен минерал (НБС)?

Неорганичната биоактивна субстанция (НБС) е 100% чист и натурален силикатен минерал с микропореста структура, съставен предимно от алуминий и силиций. При попадането му в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и тези на средата, в която се намират, започва активен йонообмен. Това означава, че минералът може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на човешкия организъм. Поставен във водна среда, НБС елиминира от нея всички вредни за човека вещества, включително и радиоактивното замърсяване.


Лечебни Свойства на НБС

Възможностите на природния минерал в много отношения са били известни на човечеството още отпреди повече от 150 години. Структурата на НБС наподобява пчелна пита, което му осигурява огромна електрично-реактивна повърхност на грам от минерала. Натоварената с отрицателно електричество повърхност привлича и задържа катиони от средата, в която се намира, и от своя страна отделя други. Можем да си представим минерала като фино сито, което задържа в себе си едни и пропуска други вещества.

Именно тази структура придава на минерала уникални свойства: много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий.

 • високи абсорбционни свойства към амония и някои органични съединения
 • абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137 и стронций 90
 • абсорбция спрямо тежките метали олово, цинк, хром и др.
 • способност да разделя газовете по принципа на молекулните сита
 • способност да изсушава газовете

Посочените специфични свойства отреждат на НБС изключително широко и разнообразно приложение. Без него са немислими редица иновации в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната и военната промишленост.

Приемането на минерала се препоръчва като помощно и укрепващо средство при лечение на разнообразни заболявания, включително туморни. Особено полезен е приемът на НБС при химиотерапия и радиотерапия, защото извършва силна детоксикация, облекчава и отстранява страничните ефекти от терапията. Интензивният прием в тези случаи позволява значително по-бързо възстановяване.

Приемането на смлян микронизиран и активиран природен минерал (НБС), заедно с достатъчно течности, носи множество ползи за здравето.

Минералът нормализира кръвното налягане, облекчава безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи НБС, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно- съдовата и нервната система. Употребата на минерала на прах се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от стреса и умората.


Често Задавани Въпроси


Защо при нарушения в имунната система се препоръчва приемането на природен минерал (НБС) Родосорб®?

Продуктите Родосорб® имат мощно универсално действие върху имунната система като ентеро-доноросрбенти. Механизмите на действие на тези природни минерали върху имунната система на ниво патофизиология, патоморфология и биохимия са добре изследвани и обяснени (Благитко Е.М., Профилактические и лечебные свойства природных цеолитов, Новосибирск, 2000; Агаджанян Н.А., Природные минералы, на службе человека, Новосибирск, 2000 и др.). Главният действащ механизъм на продуктите Родосорб, оказващ силно влияние на имунната система, е пълноценното възстановяване на минералния обмен. Основният резултат от прилагането на тези хранителни добавки е имуномодулиращото действие. Т.е. при имунодефицит (по статистически данни в 82% от населението на земята) използването на добавки Родосорб повишава активността на имунната система, а при нейна хиперактивност (алергични и автоимунни нарушения, в това число ревматоиден полиартрит, алергии, дерматити, бронхиална астма и др.) намалява патологичната й активност. По време на приемане на минерал НБС настъпва състояние на „спокойна активация”(Гаркави Л.Х., 1977 г.) на имунната система, което се запазва до 3 месеца след стандартния профилактичен курс. Това състояние на „спокойна активация” е важно и за профилактиката и за коригиране състоянието при простудни заболявания, особенно от групата на често и продължително боледуващите деца.


Защо е важно при всяко заболяване да възстановяваме минералния обмен на организма? На опаковката пише, че не е лекарство и трябва ли в този случай да се пие от болни?

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък. Но как да разберем имаме ли или не нарушения в минералния обмен? Първият признак за изразено нарушение в минералния обмен са кариесите на зъбите. Това е показателят, който трябва да ни накара да се замислим за възстановяването на минералния си баланс. Т.е. патологията на зъбно-челюстната система е просто проявление на нарушения минерален обмен. И ако на този етап не се помогне на организма, ще започнат да страдат други органи – сърце, черен дроб, бъбреци. И след всички появяващи се болести ще е по-трудно да си помогнем, докато не се сетим, че трябва да нормализираме минералния си обмен. Сигурен начин да постигнем това е с помоща на средства, съдържащи природни минерали.
Преминавайки към втората част на въпроса, трябва да признаем, че действително хранителните добавки Родосорб® не са предназначени за лечение. Наивно е да се предполага, че билките или минералите могат да „убиват” възбудителите на инфекции по-ефективно от антибиотиците или да притежават по-ефективен болкоуспокояващ ефект от обезболяващите препарати. Но тези хранителни добавки имат много по-важна роля от лекуването на болести – те увеличават запасите, ресурса на нашето здраве. Това е много по-важно. Нека да разгледаме такъв пример: почти всеки човек си има „свой” зъболекар, избран по определени критерии – качествено и безболезнено да пломбира, да не е много скъпо и т.н.. И се връщаме от него пломбирани и доволни, че отново можем да се храним безпроблемно. Но дали ни е възстановено здравето? Разбира се, че не, тъй като както си е бил нарушен минералния обмен, така си е и останал нарушен. И след 5 -6 месеца отново ще потърсим стоматолога, само, че не с един, а с повече кариеси. И това ще стане само поради простичката причина, че не сме се заели сериозно с нашето здраве, с нашия минерален обмен. Ето това е разликата между лекуването на отделните болести и възстановяване на здравното ниво с помоща на минералните добавки. Природен минерал (НБС), съдържащ се в продуктите Родосорб® винаги има способността да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно. И няма нужда да правим скъпоструващи изследвания, нито да се опасяваме от предозиране с микроелементи, тъй като тази хранителна добавка, заедно с нашия организъм, сами ще подберат необходимите му елементи и дозировка.


Защо продуктите Родосорб® съдържат именно природен минерал (НБС) и какви са запасите в България?

Биологичните свойства на природните минерали са били открити при интересни обстоятелства. Северните народи в Русия са наблюдавали как елени и други тревоядни, през есента и пролетта (след стопяване на снега) са извършвали нашествия на минерални находища (на местно наречие „кудюри”). На групи, и по единично животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма на животните и те инстиктивно са поправяли здравето си в този „природен санаториум”. В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията (ядене на камъни) е съставна част на жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма. Следващите изследвания на това явление показали, че НБС са природни минерали с уникална структура, образувана в течение на хиляди години. При никакви условия на околната среда кристалната им структура не се разрушава, притежавайки висока сорбционна (поглъщаща) способност. А уникалната им кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица. Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност. В България, в Източните Родопи са открити най-качествените природни минерали в света, като запасите са впечатляващи. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН (проф.П.Благоева и др.), като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма. Именно от Източните Родопи е и суровината, която се използва за производството на всички продукти Родосорб®. Самата технология на производство е уникална: тристепенната активация е изключителна иновация в биотехнологиите. Самият продукт не е токсичен, не се всмуква от стомашно-чревния тракт, както при еднократно, така и при повторно използване. Няма дразнещо или алергично действие. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това е 100 % природен продукт. Технологичната документация за производство на продуктите Родосорб® отговаря на изискванията на Европейския съюз (Регламенти ЕО №1881/2006 и № 629/2008), а самите продукти са преминали токсикологични и микробиологични изследвания, и са регистрирани в Дирекцията по безопасност на храните (№ 1490/18.5.2011 г.). Търговската марка Rhodosorb® e защитена в 27 страни.