Доклад на учени от Университета в Риека систематизира всички съществуващи научни изследвания за прочистващия и имуномодулиращ ефект на природния минерал от Родопите. Заключението е, че минералът, известен като родопско чудо проявява ясни антивирусни и антибактериални свойства чрез своето имуномодулиращо действие върху организма.

 

Как се случва това?

Е-коли и стомашния микробиом

При дългосрочен прием на минерала е документирано намалено разпространение на Е. coli. Проучване измерва благоприятния ефект върху чревните параметри. Той се основава на пряко въздействие ефект върху микробната популация в червата. Докато общият брой на Е. coli е значително намален, паралелно се наблюдава покачване на полезните бактерии в червата.

E.coli

Минералът показа висока ефективност при подобряване на симптомите на диария в няколко клинични проучвания върху хора с остра диария с различна етиология. Наскоро беше доказано също така, че положителен ефект от клиноптилолитен препарат намалява симптомите, свързани с гастроезофагеална рефлуксна болест и гастрит, причинен от нестероидни противовъзпалителни лекарства. Предотвратена значително е тежестта на лигавичната ерозия.

 

Изводът е, че НБС минералът подобрява съществено състава на чревната флора и работата на червата, което от своя страна регулира действието и устойчивостта на имунната система.

Антивирусно въздействие и работата на имунните клетки

По подобен начин антивирусните свойства на клиноптилолит се наблюдават върху човешкия аденовирус, херпес симплекс вирус и човешките ентеровируси коксакивирус и еховирус.

 

Положителни имуномодулиращи ефекти са наблюдавани и при пациенти, лекувани от имунодефицитни нарушения. Проучване, проведено в университета в Белград регистрира значително увеличение на броя на специфичните за имунитета В-лимфоцити и Т-помощни клетки. То е наблюдавано при субекти, лекувани с микронизиран и активиран клиноптилолит. Този ефект е постигнат на фона на запазване на стандартните параметри на кръвната картина на пациентите и без никакви странични реакции.

 

Учените предполагат, че в някои случаи е възможно минералът директно да стопира проникването на вирусите в клетките и репликацията им, както и да подсилва и модулира отговора на имунната система срещу патогените.

зеолит коронавирус

Защита срещу свободни радикали

Предположение за наблюдаваните имуномодулиращи ефекти на НБС зеолит е, че се осъществява регулиране на защитните механизми на тялото срещу свободните радикали. Отдавна се знае, че свободните радикали предизвикват дълготрайно увреждане на клетките и тъканите. Всяко увреждане на имунните и противовъзпалителни механизми на организма може да причини разнообразни разстройства. Такива например са хроничен синузит, отит на средното ухо и остеомиелит. Също и синдром на свръхрастеж на микроби, като бактериална вагиноза или възпаление на червата.

 

Доказаните силни антиоксидантни свойства на природния минерал стимулират имунната система да неутрализира свободните радикали.

Много подходящ за очистване на организма

Силният детоксикиращ ефект на НБС минерала се дължи на отрицателния му заряд. Тъй като повечето токсини и всички тежки метали са положително заредени, те са лесно привлечени от отрицателния минерален заряд.

зеолит детокс

Той образува неутрално съединение, което лесно се отделя с урината. Именно така се възстановява минералният обмен в организма, което от своя страна действа пряко на имунната система като я засилва и укрепва. Това я прави много по-устойчива на вредни външни влияния като различни бактерии, вируси и токсини.

 

Природният НБС минерал има широкоспектърно действие. Поемайки вредните вещества, той прочиства организма и му позволява да функционира правилно.

 

Не се отлага по никакъв начин в тялото.

 

Важно е да се отбележи, че за да постигнем истинска детоксикация на организма, трябва да се доверяваме само на висококачествен микронизиран минерал. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека и да е 100% натурален.

 

От особена важност е минералът, който приемаме, да е преминал през няколко степени на пречистване и активация, които да гарантират максималния му здравен ефект.

 

Повече за минерала и неговите лечебни свойства тук.

 

Продукти от 100% натурален НБС минерал тук.

 

Единствените проверени и одобрени от държавните органи НБС минерални продукти са с марката Rhodosorb®.