cukorbetegség

Природният зеолит има свойството да транспортира кръвната захар в клетките без нуждата от инсулин. Това го прави чудесно натурално средство, което съпътства медикаментозната терапия при диабет.

Диабетът е заболяване, на което трябва да гледаме сериозно. Ескалацията на заболеваемост и многобройните усложнения го правят една от най-разпространените и застрашаващи болести в световен мащаб. За щастие има чудесен, изцяло натурален начин за облекчаване на последиците от диабета. Естественият клиноптилолитов зеолит може да помогне в борбата с болестта като неутрализира нитрозамините, намалява нивата на кръвната захар и стабилизира рН-то в кръвта, което позволява на лекарствата за диабет и инсулина да работят по-ефективно.

Зеолитите са природни минерали с уникална кристална структура, които се откриват в скалните маси. Между тях е и клиноптилолитът, който се отличава със своите невероятни физически качества. България е привилегирована да притежава най-висококачествените и най-богатите на книлоптилолитов зеолит залежи в света, които се намират в Източните Родопи.

Множество различни изследвания върху ползите от приема на клиноптилолит доказват, че минералът има изключително благоприятно въздействие върху храносмилателната и отделителната система, засилва значително имунитета и най-важното – изчиства напълно токсините, свободните радикали и тежките метали от организма.

Клиноптилолитовият зеолит може много успешно да се ползва като съпътстваща терапия при лечение на диабет. Доказано е, че активираният зеолит спомага за транспорта на кръвната захар в клетките без помощта на инсулин. Така нормализира нивото на глюкозата.

Интересен е опитът на екип руски учени, начело с проф. Колпаков от Националния център по Експериментална и Комплексна Медицина към Руската Академия на Науките в Новосибирск. След серия изследвания върху пациенти с диабет тип I и II, те достигат до заключението, че прилагането на зеолитени хранителни добавки значително подобрява кръвообръщението, както във вътрешните органи, така и в долните крайници.

Освен това, зеолитът се свързва с нитрозамините в храносмилателния тракт и ги неутрализира. Това е важно, тъй като неотдавна стана известно, че те са причинители на диабет от втори тип. Нитрозамините често се откриват в преработените хранителни продукти, особено в колбасите, в цигарения дим и бирата.

Диабетът от тип ІІ често може да се постави под контрол с помощта на специална диета и понякога не са необходими допълнителни лекарства.

Именно в такива случаи висококачественият зеолит може да бъде безценен. Препоръчително е първият прием на зеолит да бъде под формата на пречистен и активиран прах за пиене или капсули (при хора с чувствителни вкусови рецептори).

При следващ прием се позволява редуването на чист зеолит и зеолит, комбиниран с други имуномодулатори, какъвто например е аронията. Истинска витаминна бомба, аронията се съчетава синергично със зеолита, което води до подобрение функцията на щитовидната жлеза и панкреаса, и регулира отделянето на хормони. Този процес повлиява много добре всички ендокринни заболявания.

Тимусът също дава много добро взаймодействие с природния зеолит. Тимусната жлеза действа за регулиране на имунната система чрез развитие на имунните Т-клетки, отговорни за клетъчния имунитет. В допълнение към имунната функция, тимусът произвежда хормони.

Повече за използването на природния зеолит при профилактика и лечение на диабет можете да научите тук.