Екземи, псориазис, обриви, акне, раздразнения, рани, белези, повишена чувствителност и сухота – решението е древен минерал.

 

Кожата е най-видимата част от тялото ни и същевременно най-големият орган в нашия организъм. Това я прави изключително уязвима и податлива както на външни влияния, така и на вътрешни възпалителни процеси.

 

Ако нещо не е наред с нашето здраве, много често това се отразява на кожата ни и не остава скрито за околните. И обратното – когато сме здрави и жизнени, кожата ни се изчиства и засиява, става по-еластична и мека. Това се забелязва и допринася да се чувстваме още по-добре.

 

За съжаление живеем в токсична среда, заобиколени от множество различни замърсители и вредни химикали. Те всеки ден намират начин да се абсорбират в тялото и кожата ни. С течение на времето и натрупването на токсини, вредата за нашия организъм става все по-сериозна и кожните проблеми се обострят. Тук на помощ идва мощната детоксикираща и оздравителна сила на зеолита.

 

Този уникален по структура минерал абсорбира токсините, свободните радикали и йони от тялото и кожата. В допълнение, помага за поддържането на балансирани нива на рН. С премахването на токсините и тежките метали, зеолитът функционира като мощен имуностимулатор, който подобрява цялостния обмен и здравето на организма.

 

Зеолитовият клиноптилолит е минерал с клетъчна структура и отрицателен йонен заряд. Именно той действа като магнит за привличане на положително заредените йони на токсините, свободните радикали и дори на радиоактивните елементи. Тези токсини се хващат като в капан в решетъчната структура на зеолита и се изхвърлят напълно от тялото. Благодарение на своята наподобяваща пчелна пита структура, зеолитът работи на клетъчно ниво и неутрализира успешно алергените.

 

Зеолитът се формира преди стотици милиони години в резултат на геологически зашеметяващо сливане на вулканична лава и морска вода. Този чист минерал притежава редки, жизнено важни физични и химични характеристики. Зеолитовият клиноптилолит се отличава с висока концентрация на магнезий, калций, желязо, натрий и калий. Всички те са известни със своето благоприятно въздействие върху кожата и забавянето процесите на стареене.

 

Когато зеолитът се смеси с пречистена вода и се използва като освежаващ тоник, има успокояващ и омекотяващ ефект. Този забележителен минерал също така стимулира регенерацията на кожата и регулира притока на кислород – възстановява блясъка, освежава вида и прави усещането на кожата изключително приятно.

Особено добри резултати зеолитът постига при случаи на акне, тъй като, благодарения на своите антиоксидантни свойства, отпушва порите и предотвратява появата на черни точки и пъпки.

 

Но най-силното преимущество на зеолита се крие в регенериращия му ефект при кожни раздразнения, дългонезарастващи рани и язви, изгаряния и порезни наранявания. Със своето подсушаващо, абсорбиращо и антибактериално действие, зеолитът помага за много по-бързото оздравяване на кожата. Освен това, значително намалява образуването на белези след претърпени изгаряния и дълбоки наранявания.

 

Минералът е незаменим при тежки изгаряния, за които има специално разработена терапия със зеолитен прах. Не случайно в американската армия в личния превързочен пакет на всеки войник задължително има зеолитов клиноптилолит под формата на пудра.

 

Най-оптималният вариант за използването на зеолит при кожни проблеми е комбинираното приложение на микронизиран прах за вътрешен прием и външната употреба на зеолитена пудра и козметична вода. По този начин се активира напълно мощното синергично действие на минерала, което гарантира бързо облекчение и трайни резултати за по-здрава и чиста кожа.

 

За да се постигне търсеният ефект обаче, зеолитът трябва да е от най-добро качество, с високо съдържание на клиноптилолит, да е 100% пречистен. И най-важното – преминал няколко степени на активация.