Този уникален минерал, наречен чудо на природата, има доказано впечатляващо действие върху човешкия организъм.

 

Множество различни изследвания на ползите от зеолита показват, че минералът действа като изчиства напълно токсините, свободните радикали и тежките метали от тялото и по този начин:

  • балансира pH в тялото
  • възстановява минералния баланс
  • коригира биохимичните показатели
  • подпомага фукцията на черния дроб
  • регулира храносмилателната и отделителната система
  • оказва изключително имуномодулиращо действие върху организма

 

Всички тези благоприятни ефекти на зеолита могат да бъдат още по-силно изразени, ако минералът се комбинира с други, известни със своите благотворни свойства имуномодулатори, каквито са например аронията и екстрактът от тимусна жлеза. Съчетани внимателно, те постигат чудесно синергично взаймодействие и влияят изключително добре на имунната система.

 

Плодовете на аронията са истинска витаминна бомба с високо съдържание на биофеноли, биофлаваноиди, витамини А, С, В и Е, и осбено на витамин Р, също и калций, калий, желязо, манган, йод, фосфор.

 

Аронията подобрява значително кръвообращението в организма и е осбено ефикасна при анемии и преданемични състояния. Има изразен благоприятен ефект върху щитовидната жлеза, като подобрява нейната функция и регулира процеса на отделяне на хормони. Това повлиява добре ендокринните заболявания, и особено диабета.

 

Аронията има благоприятно въздействие върху обмяната на веществата, подобрява работата на черния дроб, повишава жизнения тонус и предпазва от бактериални и вирусни инфекции. Силно се препоръчва след прекаран инсулт или инфаркт. Съчетан със зеолит, плодът имат прекрасно цялостно въздействие върху организма и облекчава значително алергиите.

 

Тимусът също дава много добро взаймодействие с природния зеолит. Тимусната жлеза действа за регулиране на имунната система чрез развитие на имунните Т-клетки, отговорни за клетъчния имунитет. В допълнение към имунната функция, тимусът произвежда хормони.

 

Тимусната жлеза е много активна в детството и дегенерира с възрастта, което повлиява негативно на цялостния имунитет. Използването на екстракт от тимус води до възстановяване на имунната система. Обикновено се прилага при лечение на имунодефицитни състояния, вирусни и бактериални заболявания, за облекчаване на ефектите от химиотерапия. Редовното прилагане на тимус-екстракт намалява податливостта към инфекции.

 

Установено е например, че при пациенти със злокачествени тумори има повишен имунен отговор и ниво на подобряване качеството на живот след лечение с тимусни хормони. Екстрактът от тимус е чудесно средство за профилактика на онкологични и автоимунни заболявания, а в допълнение е доказано, че забавя процесите на стареене.