vkiosev2

Д-р Кьосев разказва за ползите от приема на минерала при пациенти със злокачествени заболявания и диабет.

 

Д-р Венелин Кьосев е специалист по обща медицина. Специализирал е ирисова диагностика, традиционна китайска медицина, акупунктура, и физиотерапия, метаболитна терапия и здравословно хранене в Прага и Москва.

 

Секретар e на Българското дружество по Традиционна китайска медицина, член на Българското Дружество по Интегративна медицина. Основател и управител на първия център по холистична медицина в България.

Какъв е Вашият опит с натуралния зеолит?

Аз се запознах със зеолита и неговите лечебни свойства преди повече от 10 години. Българите сме може би първите хора, които започват да го използват в широк план. Впечатлен бях от факта, че нашият български зеолит е сертифициран от японски учени като минералът с най-високо съдържание на клиноптилолит в света. Така започнах да го прилагам и в моята медицинска практика при пациенти с различни заболявания, които се обръщат към холистичната медицина в търсенето на подходящо лечение.

За какво най-често използвате зеолит във Вашата практика?

Зеолит се предписва в големи количества на всички пациенти със злокачествени заболявания, като съпътстващо лечение. В деня на химиотерапия не се приема зеолит, но в дните преди и след лечението, се пие в големи количества, като това зависи от спецификите на всяко отделно заболяване. Минералът действа изключително благоприятно и при пациенти с диабет тип I и II.

 

Зеолитът е с доказано антиканцерогенно действие, дължащо се на способността на минерала да извежда свободните радикали от организма. Зеолитът притежава и силен имуномодулиращ ефект. Това ще рече, че минералът действа „умно“ веднъж попаднал в тялото и оказва имуностимулиращо действие при имунодефицитни състояния, а при свръх работа на имунната сестема (при автоимунни състояния, бел.р.), ефектът е обратен. Т.е. зеолитът регулира имунната функция на организма и я вкарва в нейното нормално темпо.

 

Важно е да отбележа, че зеолитът има доказано бактерицидно действие срещу основните причинители на вътрешноболнични инфекции като ешерихия коли и стафилококи.

Какви са наблюденията Ви при пациентите?

Зеолитът има две основни функции при пациентите със злокачествени заболявания. Базирайки се на дългогодишния опит в приложението на минерала в моята практика, първо, мога смело да твърдя, че зеолитът удължава живота на пациентите. И второ, безспорно подобрява неговото качество.

 

При диабетноболните пациенти, зеолитът се явява като един вид заместител на инсулина, т.е. той подпомага транспорта на кръвната захар в клетките и по нози начин естесвено нормализира нивото на глюкоза в организма.

Бихте ли препоръчали приемането на зеолит като лечебна практика?

Искам да подчертая, че приемът на зеолит винаги е съспътстващ основното лечение. Т.е. минералът трябва да се приема по време на вече предписаното медикаментозно лечение при пациенти със сериозни заболявания. Зеолитът увеличава в пъти ефективността на конвенционалните медикаменти и по този начин се осъществява синергично въздействие върху заболяването.

 

При по-леки заболявания и като профилактика, зеолитът може да се приема самостоятелно.

Това ни води до въпроса какво е интегративната медицина? Тя ли е бъдещето?

Определено да. Това е подход на лечение, който използва разнообразни медоти от западната и източната медицина, които целят не просто да излекуват дадено заболяване, а да запазят здравето на пациента.

 

Тук зеолитът се явява хранителна добавка. Добре е да поясня какво точно представлява понятието хранителни добавки. Те биват два основни типа: Единият тип са тези добавки, които се срещат в храната, която приемаме. Това са всички витамини и минерали, които изграждат нашия организъм. Другият тип са добавките, които не се срещат в храната ни, но са ни необходими и подобряват функцията на организма. Такъв е и зеолитът.

 

Именно затова аз бих препоръчал приемането на зеолит като профилактика от всеки човек, загрижен за своето здраве, тъй като той поддържа минералния баланс в тялото и го прави в пъти по-устойчиво на заболявания.

Вие използвате ли зеолит? Какъв е вашият личен опит със зеолита?

Да, разбира се. От години аз и цялото ми семейство ползваме зеолит като профилактика. Лично аз мога да заявя, че поддържам здравето си в добра форма именно с помощта на зеолита.