1-beautiful-waterfall-timeline

Как  успява природният минерал да изчиства токсините и да неутрализира дори радиацията?

Не е тайна, че след катастрофата в Чернобил тонове зеолит са били разпръснати за пречистване на замърсената територия около атомната централа. Тонове от минерала са изсползвани и при скорошната авария в АЕЦ Фукушима.

 

Но как успява зеолитът да се справи със замърсителите на човешкия организъм, включително с радиоактивните елементи като уран и радон?

 

Отговорът на този въпрос донася международното признание на учените, чиято Световна организация обявява зеолита за минерал на XX век.

Какво е зеолит?

Зеолитите са силикатни минерали с микропореста структура, с високо съдържание на силиций.

 

При попадането им в друга среда, най-вече течности, между техните йони и тези на средата-приемник започва активен йонообмен. Това означава, че зеолитът може да се използва успешно не само за пречистване на питейна вода или обработка на ядрени отпадъци, но и за очистване на човешкия организъм.

 

Поставен във водна среда, клиноптилолитът, един от видовете зеолит, елиминира от нея всички токсини, свободни радикали и тежки метали, включително и радиоактивното замърсяване.

Как е открита здравната полза от зеолита?

Биологичните свойства на природните зеолити са били открити при интересни обстоятелства.

 

Северните народи в Русия са наблюдавали как елени и други тревопасни, през есента и пролетта са извършвали нашествия на т. нар. зеолитени находища. На групи и по единично, животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма им и те инстиктивно са „поправяли“ здравето си в този „природен санаториум”.

 

В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията, или яденето на камъни, е съставна част от жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма.

 

Следващите изследвания на това явление показали, че зеолитите са природни минерали с уникална структура, образувана в течение на хиляди години. При никакви условия на околната среда кристалната им структура не се разрушава, притежавайки висока поглъщаща способност. А уникалната им кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица.

 

Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на  нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност.

Зеолит за здраве?

Безкрайно благодатна тема за учените е да изследват защо приемът на минерала под формата на прах или йонизирана вода при човека повлиява множество заболявания.

 

Жителите на Източните Родопи, където са открити най-качествените природни зеолити в света, употребяват йонизирана с клиноптилолит вода и не познават болести като язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечносъдовата и нервната система.

 

Профилактичното и лечебно действие на зеолита при проблеми с кръвното налягане, стомашно-чревни разстройства, диабет, дори ракови заболявания, са доказани от редица изследвания на учени от цял свят.

 

Най-бърз ефект се постига при редовен прием на микронизиран зеолитен прах – безсънието, потенето, проблемите с кръвното налагане и с кръвната захар отшумяват първи, а дълготрайната полза за здравето е наистина удивителна.

 

Редовният профилактичен прием на зеолит е незаменима практика за:

  • цялостна детоксикация на организма
  • превенция на диабет, онкологични, сърдечно-съдови и хормонални заболявания
  • нормализиране на минералния обмен в организма
  • подпомагане фукцията на черния дроб и понижаване на общия холестерол
  • нормализиране на биохимичните показатели на кръвта
  • коригиране на нивата на стрес
  • елиминиране на млечната киселина от мускулите и подобряване на общия мускулен тонус
  • борба с наднорменото тегло и целулита
  • справяне с множество кожни проблеми
  • цялостно подобряване функцията на имунна система

 

Важно е да се отбележи, че за да постигнем качествена детоксикация на организма, трябва да се доверяваме само на висококачествен зеолит. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека и да е 100% натурален.