Природен силикатен минерал дава мощен старт на очистването от натрупаните токсини. Свеж прилив на енергия и здраве след дългата и изтощителна зима.

Пролетта е сезонът на пробуждането, цъфтежа и чистото начало. И това не се отнася единствено до заобикалящата ни среда, а и до нашия организъм, който, изтощен и претоварен от продължителната зима, тежката храна и недостатъчното количество слънчеви лъчи, има нужда от добро прочистване и нов прилив на енергия. Пролетта е също сезонът на натрапчивата умора и алергиите – само част от признаците, че тялото ни има нужда от цялостна детоксикация. Именно тук на помощ ни се притича минералът на XX век – зеолитовият клиноптилолит.

Най-качественият зеолит в света е в Родопите

Зеолитите са природни минерали с уникална кристална структура, които се откриват в скалните маси. Нашата страна е привилегирована да притежава най-качествените и най-богатите на зеолитов книлоптилолит залежи в света. Те се намират в Източните Родопи.

Различни изследвания върху ползите от детоксикацията със зеолит доказват, че минералът:

Най-важната функция на минерала обаче е, че изчиства напълно токсините, свободните радикали и тежките метали от организма.

Много подходящ за очистване на организма

Силният детоксикиращ ефект на минерала се дължи на отрицателния му заряд. Тъй като повечето токсини и всички тежки метали са положително заредени, те са лесно привлечени от отрицателния минерален заряд.

Той образува неутрално съединение, което лесно се отделя с урината. Именно така се възстановява минералният обмен в организма, което от своя страна действа пряко на имунната система като я засилва и укрепва. Това я прави много по-устойчива на вредни външни влияния като различни бактерии, вируси и токсини.

Зеолитовият клиноптилолит има широкоспектърно действие. Поемайки вредните вещества, той прочиства организма и му позволява да функционира оптимално.

Не се отлага по никакъв начин в тялото.

Мощен имуномодулатор, клиноптилолитът инициира в организма процеси на отстрааняване на непотребните клетки и тъкани. В това число и канцерогенните. Затова е невероятно добро превантивно средство срещу онкозаболявания.

Също така поема алфа и микотоксините, обира тежките метали и радиоактивните елементи. След аварията в Чернобил, в района са разпръснати тонове от минерала, които да абсорбират радиацията. В тялото, където количествата са значително по-малки, той може напълно да ги пречисти.

Като средство на алтернативната медицина

Клиноптилолитът има мощно действие когато се приема вътрешно под формата на микронизиран прах или сироп. Най-лесният начин да започнем пролетно прочистване със зеолит е да го направим част от сутрешния ни ритуал. На гладен стомах да изпиваме чаша топла вода, в която да разтваряме микронизиран прах или зеолитен сироп. Фреш от пресни плодове или смути също е подходящ начин за прием на детокс минерала.

Приемът трябва да продължи 30-40 дни

В допълнение, и за масимален резултат, ситно натрошени камъчета от минерала се използват за структуриране на водата. Приемът на вода по време на програмата трябва да е около 2 литра за денонощие.

Важно е да се отбележи, че за да постигнем качествена детоксикация на организма, трябва да се доверяваме само на висококачествен микронизиран минерал. Това означава той да е предназначен единствено за консумация от човека и да е 100% натурален. От особена важност е минералът, който приемаме да е преминал през няколко степени на активация, която гарантира максималния му здравен ефект.

 

Единствените одобрени от държавните органи НБС минерални продукти са с марката Rhodosorb®.