Природен минерал с индийска билка и канела успешно повлиява развитието на диабет 1 и 2.

Минералът на века, клиноптилолитов зеолит, в комбинация с индийска билка и канела, дава чудесни резултати при диабет тип 1 и 2.

 

Натуралният зеолит е известен с множеството си здравни ползи и приложения. Именно те са причината той да бъде обявен за минерал на века от Световната асоциация на учените.

Свойства

Микронизираният и активиран зеолит има перфектната молекулярна структура за улавяне и отстраняване на тежки метали от тялото, без отстраняване на полезни йони и минерали. 

 

Приемът на зеолит помага за очистване на тялото от токсини, нормализира рН на организма, регулира храносмилането и неутрализира свободните радикали. Зеолитът също е източник на много необходими макро- и микроелементи.

 

По-малко известен факт обаче е, че природният зеолит може много успешно да се ползва като съпътстваща терапия при лечение на диабет. Доказано е, че активираният зеолит спомага за транспорта на кръвната захар в клетките без помощта на инсулин. Така той нормализира нивото на глюкоза в кръвта.

 

След провеждане на изследвания върху пациенти с диабет тип 1 и 2 във ВМА-София, лекарите достигат до заключението, че прилагането на клиноптилолитов зеолит значително подобрява кръвообръщението, както във вътрешните органи, така и в долните крайници.

 

Тези изследвания дават поле на учените да работят върху създаването на ново поколение зеолитени препарати срещу диабет. Така те откриват синергичната сила на природния клиноптилолит, смесен с индийската билка Gymnema Sylvestre и канела.

 

Природна синергия срещу диабета

Gymnema Sylvestre е използвана в традиционната индийска медицина аюрведа от хилядолетия насам. Билката спомага за поддържането на здрави функции на панкреаса. 

 

Peдoвнaтa ĸoнcyмaция нa Gymnema нaмaлявa нyждaтa oт инcyлин и редуцира знaчитeлнo нивaтa нa ĸpъвнa зaxap.

 

Cъдъpжaщaтa ce в билĸaтa гимнeмнa ĸиceлинa зacилвa пpoизвoдcтвoтo нa бeтa ĸлeтĸи, пoвишaвa нивaтa нa дoбpия xoлecтepoл НDL, пoнижaвa нивaтa нa лoшия xoлecтepoл LDL и нa тpиглицepидитe. Toвa нaмaлявa pиcĸa oт зaтлъcтявaнe, дpyгa ocнoвнa пpичинa зa пoявaтa нa диaбeт.

 

Канелата е добре позната със своите лечебни свойства. Едно от най-известните приложения на канелата е подобряването на нивата на кръвна захар. Редица изследвания показват, че ароматната подправка притежава свойства, които повлияват успешно инсулиновата резистентност, която е в основата на диабет тип 2.

 

Редовният прием на натурален минерал с Gymnema Sylvestre и канела, прах или капсули:

 

  • Понижава нивата на кръвната захар.
  • Намалява количеството захар, абсорбирано от червата.
  • Намалява LDL холестерола.
  • Стимулира освобождаването на инсулин в панкреаса.
  • Спомага за нормализиране на метаболизма на липидите, протеините и въглехидратите.

 

Единствените проверени и одобрени от държавните органи НБС минерални продукти са с марката Rhodosorb®.

Повече за минерала и неговите ефекти върху диабета тук.

100% натурални продукти можете да намерите тук.