Родопското чудо е вулканичен минерал, който може напълно да трансформира човешкото здраве. 

Научни доказателства показват, че минералът може да осигури промени в живота и здравето – от детоксикация до укрепване на имунната система. Природният минерал НБС е единственото вещество в света, което може ефективно да премахне широка гама токсини от човешкото тяло.

 

За да ви дадем по-добра представа за това колко мощен е минералът, тук са 6-те най-добри ползи за здравето от приемането на висококачествен зеолит.

1. Мощен детоксикатор

Токсините се намират навсякъде. Във въздуха, който дишаме, в храната, която ядем, в препаратите, които ползваме. С течение на времето тези токсини се натрупват в тялото ни и опустошават здравето ни.

Безкрайната умора, мозъчната мъгла, слабата имунна система и безбройните здравни проблеми са често срещани странични ефекти,. Ето защо е важно да пречистим тялото си от токсините.

За щастие, в България имаме залежи на най-висококачествените природни минерали НБС– майстори на детоксикацията. Всичко това благодарение на уникалната им кристална структура, наподобяваща пчелна пита. Всяка камера в структурата на пчелната пита със зеолит има отрицателен заряд. Този отрицателен заряд привлича положително заредени токсини като олово, живак или нитрозамини.

Ето как преминавайки през тялото, зеолитът НБС улавя всички токсини в „намагнитената“ клетка на пчелната пита.
И тъй като човешкото тяло не го съхранява, той се изхвърля след като се свърже с токсин.

Ето защо минералът е изключително ефективен за премахване на натрупаните токсини и шлаки.

 

2. Алкализира тялото

Друга добре позната полза от минерала е способността му да подпомага рН на телесното равновесие чрез осигуряване на алкализиращи минерали и поддържане на бъбречната функция.

Много съвременни храни са киселинно формиращи в тялото, докато повечето зелени зеленчуци са алкализиращи за тялото. Алкохолът, пестицидите, замърсяването и дори хроничният стрес също допринасят за киселинността.

Прекалено киселинното тяло показва признаци на напрежение като главоболие, хронично възпаление, нарушения на настроението, упорита умора и много други.

Алкализиращите минерали помагат за буфериране на киселинността в организма. В добре почистения зеолит, алкализиращите минерали калций, калий и магнезий са вътре в клетките на пчелната пита. Зеолитната клетка отдава на тялото полезните минерали и в замяна отнема лошите токсини.

Най-голямата роля на зеолита НБС при алкализиране на организма е свързана с това как той помага на бъбреците. Бъбреците поддържат вашето вътрешно рН. Въпреки това много тежки метали нарушават функцията на бъбреците.

Тъй като минералът може да помогне на тялото да се отърве от тежките метали, той поддържа оптимално здравето на бъбреците, така че бъбреците могат ефективно да балансират рН на тялото.

НБС може да алкализира тялото, от съществено значение в свят, изпълнен със стрес и нездравословна храна.

3. Укрепва имунната система

Доказателствата сочат, че клиноптилолитът, основната съставка на НБС зеолита, може да укрепи и регулира имунната система.

Доказано е, че този минерал повишава активността на Т-клетките и увеличава броя на макрофагите в тялото – две клетки, които са от съществено значение за здравата имунна функция.

Но имунните ползи не свършват дотук. Тежките метали могат да потиснат имунната система, което прави тялото уязвимо на патогени и предразположено към автоимунни проблеми.

Това означава, че НБС може едновременно да повиши ефективността на имунната ни система, като същевременно ни предпазва от тежките метали в околната среда.


4. Постига чревно равновесие

Течливост на червата се появява, когато лигавицата на чревната стена има повишена пропускливост. Това позволява нежеланите токсини и микроби да изтекат от червата в кръвта.

Резултатът е отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и силно желание за захар или въглехидрати. И тези симптоми се влошават с течение на времето, ако тази пропускливос не се излекува.

Науката доказва, че зеолитът може да поддържа червата здрави. Проучванията установяват, че само 12 седмици прием на микронизиран и активиран НБС минерал може значително да повиши целостта на чревната стена.

5. Подобрява настроението

Когато тежки метали като олово и живак се натрупват в тялото, те също могат да повлияят негативно на настроението.

Едно проучване, например, установява, че живакът от амалгамните пломби може да доведе до депресия, прекомерен гняв и проблеми като тревожност и безсъние.

Много пъти тези проблеми се отхвърлят като резултат от „стресиращ живот” или химически дисбаланс вместо тежки метали. Това е защото много признаци на натрупване на тежки метали са неясни и могат да бъдат сбъркани с нещо друго.

Животът може да бъде достатъчно стресиращ, без тежките метали да допринасят за това. Но често те са основна причина за психологическото ни неразположение. Помагайки за намаляване на натрупването на тежки метали, зеолитите могат да подкрепят положителното настроение.

6. Защитава тялото от вредни микроби

Заедно с подобряването на имунната система, НБС е мощен антимикробен препарат. Това означава, че може да се бори с потенциално вредни бактерии, вируси и гъби.

В действителност, зеолитите са толкова ефективни, че са били използвани за лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбни плаки. И двете – причинени от патогенни микроби.

Друго проучване установява, че клиноптилолитът има антивирусни свойства поради потенциалната му способност да абсорбира вирусни частици в зеолитните клетки.

Изследванията показват, че зеолит може да намали патогенните бактерии. Това, което прави минерала още по-добър, е, че той няма отрицателно въздействие върху полезните микроби в червата.

Защо детоксикацията е абсолютно необходима

Без значение колко пъти успяваме да елиминираме един токсин от живота си, на негово място се появява друг. Това е така, защото токсините са практически навсякъде. Те могат да бъдат намерени в:

 

• Храни (пестициди, хербициди, химически добавки)
• Въздуха, който дишаме (замърсители)
• Домакински артикули (препарати, бои, козметика)
• Вода (общ източник на тежки метали)

 

Проблемът е, тъй като има толкова много начини да се изложим на токсини, те се натрупват в тялото с течение на времето. Тогава се появяват още по-големи проблеми.
Дори и в малки количества, тези токсини могат да увредят паметта, да повлияят негативно на здравето на червата, да намалят енергийните нива и да затруднят отслабването.

 

Въпреки че определено е добра идея да се избягват токсините, е всъщност невъзможно да ги премахнем от средата ни на живот. Ето защо прочистването на тези токсини от тялото е от съществено значение. Добавките от зеолит помагат в борбата с токсините. Ето какво е добре да знаем при избора на хранителни зеолитени добавки:

 

  • Уверете се, че купувате минерал, който е бил правилно почистен, така че да може да улови токсини, и е оразмерен, така че да може да се абсорбира в кръвния поток, иначе той просто ще мине, без да събира много от токсините.

 

  • За да получите ползите от здравето на минерала, потърсете висококачествен зеолит, който освен правилно почистен и оразмерен за усвояване, е и допълнително активиран за максимална здравна полза.

 

Когато го направите, ще забележите, че изпитвате ново ниво на постоянна енергия и жизнено здраве.

 

100% натурални минерални добавки можете да намерите тук.