Минерал родопско чудо – мощният отговор на природата срещу заболяванията на модерния свят.

Ако имаше „вълшебен прах“, който пречиства водата, обогатява почвата и предотвратява ядрени бедствия? Ако същият този прах може да детоксикира човешкото тяло, да засили здравето на червата, да предотврати увреждания от натрупването на свободни радикали, да се бори с инфекции и други?

Е, натуралният минерал НБС прави всичко – без дори да се абсорбира от организма.

Какво е родопско чудо?

Природният зеолит, наречен ” родопско чудо”, е сложен минерал, който се образува при контакт на вулканична лава и вода. Този процес може да отнеме хиляди или дори милиони години. Учените изчисляват, че първите зеолитни минерали са се образували преди повече от 300 милиона години.

Клиноптилолит е един от най-често срещаните видове зеолит и най-ползотворен за човешкото здраве.

 

В съвременната медицина лекарите и изследователите използват минерала за:

 • Разделяне и откриване на биомаркери
 • Контролирана употреба на лекарства
 • Методи за изобразяване като ЯМР (ядрено-магнитен резонанс)
 • Регенерация на кожата и костната тъкан
 • Лечение на рани и контрол на кървенето

Ето и най-големите доказани ползи от приема на клиноптилолит:

 • Помага на тялото да се пречисти
 • Поддържа здравето на червата
 • Блокира оксидативния стрес на клетките
 • Спира кървенето
 • Може да понижи кръвните липиди и глюкоза
 • Съхранява работата на мозъка и черния дроб
 • Почиства и защитава кожата

Как пречиства тялото?

Родопско чудо може да свързва и премахва широк спектър от токсини от човешкото тяло, питейната вода и почвата.

Неговите ситни клетки и отрицателен повърхностен заряд улавят тежки метали, природни и химични отрови, радиоактивни елементи, свободни радикали, микроби, метаболитни продукти и други.

 

Благодарение на тези мощни детокс свойства, родопско чудо може да :

 • предотврати окислително увреждане
 • поддържа здравословен микробиом
 • убива бактерии и вируси
 • увеличава нивата на минерали и микроелементи
 • лекува кожни лезии и спира кървенето

Поради тези причини минералът често се използва за детоксикация на тежки метали и други токсини от тялото.

 

Родопско чудо прави всичко това в червата, без да се абсорбира. Това го прави безопасен за човешка употреба.*

 

Най-подходящата форма за прием от човека е микронизиран и пречистен прах.

Научни доказателства за детокс

Тежки метали

В клинично изпитване върху 33-ма доброволци минералът засилва елиминирането на алуминий, арсен, олово, живак и други тежки метали.

 

В проучвания върху мишки, родопското чудо елиминира оловото и предпазва мозъка от окислителни увреждания, причинени от този тежък метал. Намалява нивата на олово в органите с до 91%. В друго проучване зеолитът защитава мишките от претоварване с желязо и облекчава увреждането на органите.

 

При плъхове клиноптилолитът стимулира алуминиевия детокс и предотвратява достигането до кръвта.

 

Кадмият е друг тежък метал, който може да причини анемия и да увреди различни органи. При отровени с кадмий свине, зеолит предотвратява анемията и защитава черния дроб.

 

Клетъчните изследвания потвърждават способността на зеолита да свързва и отстранява тежки метали като олово, арсен и живак.

Алкохол

При 12 здрави пиячи, клиноптилолит (5 g) намалява нивата на алкохол в кръвта с до 43%. Той блокира абсорбцията на алкохол, когато се комбинира с напитка.

 

В друго клинично проучване 25 доброволци приемат зеолит (2,25 g – 4,5 g) сутрин след „нощно излизане“. Симптомите на махмурлук се подобряват с 40 – 50%.

Гъбични токсини

Афлатоксините могат да замърсят храните и да предизвикат хаос в организма, особено в черния дроб.

 

Клинично проучване доказва, че клиноптилолит е в състояние да детоксикира пилета от афлатоксин и да предпазва черния дроб, жлъчните пътища и бъбреците. Органите на имунната система като тимуса също претърпяват по-малко щети.

 

При прием от крави, зеолитът понижава нивата на афлатоксин в млякото им, което е основен източник на отравяне при човека. В епруветките зеолитът може да отстрани афлатоксина от вода (60%) и храна за животни (80%).

 

Зеолитът защитава пилетата срещу друг порочен гъбичен токсин, охратоксин А. Животните ядат повече, наддават на тегло и се възстановяват по-бързо.

Радиоактивни елементи

Порестата структура на зеолита е перфектен капан за големи радиоактивни елементи. При плъхове и овце клиноптилолит блокира абсорбцията на радиоактивен цезий и намалява концентрацията му в органите на животните.

 

Клиноптилолитът може да свързва радиоактивни атоми в ядрените отпадъци и да помогне за решаването на разрастващия се проблем с екологията.

Други токсини

Перфлуорираните съединения (PFCs), въпреки че са токсични, се използват широко за изработка на мебели, дрехи и тигани с незалепващо покритие като тефлон. Лекарите съобщават за единичен случай на успешен детокс на PFC със зеолит.

 

Нитратите са токсини, които могат да замърсят питейната вода и да нарушат здравето на хората и животните. При кравите зеолитът регистрира възстановяване на метаболитните щети, причинени от нитратите.

 

Освен това, клиноптилолит детоксикира плъхове от органофосфати (нервни отрови). Фактът, че някои пестициди принадлежат към тази група, разкрива значението му за човешкото здраве.

 

*Уверете се, че купувате минерал, който е вискокачествен, правилно почистен, микронизиран и активиран. 

 

100% натурални продукти от сертифициран природен минерал НБС можете да намерите тук.