ЦелулитЗеолит срещу целулит? Как да се справим с досадните и опасни мастни натрупвания е въпрос, който винаги е вълнувал живо женската половина на човечеството.

Всевъзможни диети, процедури, кремове и помади се използват открай време в борбата с неприятния и загрозяващ целулит. В повечето случай обаче, резултатите са незадоволителни. Това е така, тъй като проблемът изисква по-цялостен подход, в който детоксикацията със зеолит има централна роля.

Целулит е термин, описващ състояние, при което кожата на долните крайници, корема и тазовата област става на трапчинки. Обикновено това се случва след пубертета. Терминът е използван за първи път през 1920 г. и започва да се появява на английски език в края на 1960 г.

Промените в състоянието на кожата често произтичат от наличието на лоша циркулация в подкожните тъкани. Това води до лош дренаж на токсините и течностите. Токсините представляват нехранителни и потенциално вредни молекули, които организмът трябва да премахне или да заключи на безопасно място.

Когато токсинът не може да се изхвърли от тялото, той се складира най-вече в мастната тъкан. Мастните клетки често обграждат токсина, струпват се около него и по този начин се опитват да предпазят организма. Наличието на токсини води до отслабване на колагеновите влакна. Именно тези процеси променят вида на кожата и се наблюдава образуване на неравности.

Активността на ензимите, които обезвреждат токсините е различна при всеки човек. Вероятно тя е генетично заложена. При еднакви условия, даден човек може да натрупа значителна концентрация на токсини, а друг успява да ги неутрализира и елиминира напълно.

Някои експерти твърдят, че детоксикирането на мастните образувания е ключът към пълното отстраняване на целулита. Техният съвет гласи, че ако искаме да намалим килограмите или да премахнем целулита, трябва да започнем с детоксикация на организма.

Както вече знаете, зеолитът е мощен детоксикатор. Освен това, той напълно нормализира минералния обмен в организма. Това го прави отлично спомагателно средство при борбата с излишните килограми, мастните натрупвания и целулита по кожата.
За борба с целулита ви препоръчваме няколко поредни серии прием на чист зеолит по указаната схема на продукта Rhodosorb-H®.